Seurakunta maksaa veroa liiketoiminnan tuotosta – ollaanpa tarkkana. Veroilmoituslomake muuttui pari vuotta sitten ja verottaja on tiukentanut vaatimusta seurakunnan veroilmoituksen oikeellisuudesta. Veroilmoituksen jättöajankohta on huhtikuun lopussa, joten tästä saat hyvät eväät oikeiden tuottojen ja kulujen merkitsemiseen veroilmoituksessa. Arvonlisäverojen kanssa joudutaan usein hankalien kysymysten äärelle. Veroja myös saadaan monimutkaisen tilitysjärjestelmän tuloksena – tätä selvitetään yhdessä Verohallinnon asiantuntijan kanssa.

Seurakuntatalouden verot ja veroilmoittaminen
Aleksi Riuttala,
 KTM, HTK, YAT ja Ville Vinha, KTK, veroasiantuntija

  • Tulolähde ja sovellettavat verolait
  • Verotettavat tulot
  • Vähennettävät kulut
  • Veroilmoitus – näin se tehdään. Seikkaperäinen seurakunnan veroilmoituksen täyttämisen ohjepaketti

Alkuvuoden kirkollisverotilitykset, verotulo- ja talousennusteet – Tiivis katsaus kirkollisverotuottoihin ja tuoreimpiin talousennusteisiin
Pasi Perander

Arvonlisäverotus  seurakunnissa – ”Alvit täytyy aina maksaa” eli mistä kaikesta sitä alvia maksetaankaan – entä vähennykset?
Aleksi Riuttala, Ville Vinha

Kirkollisverojen tilitysjärjestelmä
Jyrki Einiö,
 ylitarkastaja, Verohallinnon veronkantoyksikkö

  • Päivän päätteeksi katsotaan veroasiaa myös saamapuolelta ja kuullaan miten kirkollisverot päätyvät työnantajien ennakonpidätyksistä kirkollisverotuotoksi seurakunnan pankkitilille
Ilmoittaudu

Mikä Seuris?

Seuris-palvelut = Taivaalliset talous-, hallinto- ja kiinteistöratkaisut

Jotta seurakunnilla olisi käytössään oikea-aikaista, täsmällistä asiantuntija-apua talouden, hallinnon ja kiinteistötoimen asioissa nyt ja tulevaisuudessa!

Siksi Seuris-palvelut.

Seuris.fi kokoaa yhteen seurakuntien toimintaan erikoistuneet asiantuntijat!

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!